Tiedote 19.12.2016

Suomalais-Pakistanilainen Kauppayhdistys ja UMT, University of Management and Technology, yksi Pakistanin suurimmista yliopistoista aloittavat kattavan yhteistyön suomalaisen opetuksen ja koulutusosaamisen viennistä Pakistaniin. Kauppayhdistys koordinoi suomalaisten alan yritysten ja UMT:n välistä usean vuoden mittaista yhteistyötä, jossa mm. räätälöidään suomalainen koulutusjärjestelmä ja opetus soveltuvaksi Pakistaniin, koulutetaan pakistanilaisia opettajia, sekä järjestetään useita laajentuvaan koulutusyhteistyöhön tähtääviä tilaisuuksia sekä Suomessa että Pakistanissa, ensimmäisen kerran 19.01.2017 Helsingissä.

”Suomalainen koulujärjestelmä on ehdottomasti maailman huippua, mutta sen soveltaminen ja konseptointi eri kohdemaihin soveltuvaksi on vielä varsin alkumetreillä. Johtava pakistanilaisyliopisto ja useat suomalaiset koulutusalan yritykset aloittavat juuri tuon prosessin heti ensi vuoden alusta”, toteaa Wille Eerola, kauppayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja Pakistanin Suomen Kunniapääkonsuli. ”Koulutusviennin tukeminen yritysten ja kauppayhdistyksen kautta on olennainen osa myös kehittyvää Suomen ja Pakistani välistä kauppaa ja meille on suuri kunnia olla tukemassa tätä prosessia lähivuosien ajan”.

”Haluamme olla mukana tuomassa maailman parasta opetustietämystä ja –osaamista Suomesta Pakistaniin. Pakistanin väkiluku on lähes 200 miljoonaa, joista yli puolet on lapsia ja nuoria eli koulutustarvetta on nyt ja tulevaisuudessa kymmenille miljoonille”, kertoo UMT ylipiston rehtori Hasan Sohaib Murab. ”Suomalaiselle koulutusviennille Pakistania parempaa markkinaa on vaikea kuvitella, sillä koulutuksen kehittämisen tulokset ovat nähtävissä voimakkaasti kasvavassa ja kehittyvässä yhteiskunnassa konkreettisesti ja nopeastikin”.

UMT, University of Management and Technology on yksityinen maan korkeimpaan yliopistokategoriaan kuuluva ja yksi Pakistanin suurimmista yliopistoista, jossa opiskelee noin 10,000 opiskelijaa. UMT on yksi Etelä-Aasian arvostetuimpia yliopistoja, jossa on opiskelijoita lähes kahdesta kymmenestä eri maasta ja ulkomaisten opiskelijoiden määrä on kaikista Pakistanin yliopistoista siellä suurin.

Suomalais-Pakistanilainen Kauppayhdistys (FPBC) on perustettu jo vuonna 1985 ja se on yksi maailman vanhimpia toimivia Pakistan –kauppayhdistyksiä. Kauppayhdistys järjestää vuosittain Nordic Pakistan Business Summit –tilaisuudet ja seuraavan kerran tilaisuus pidetään Helsingissä 19.1.2017. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös koulutusaiheinen iltapäivätilaisuus.

Lisätiedot: Wille Eerola, puheenjohtaja Finland Pakistan Business Council, puhelin 040-5316 720, Email: wille.eerola@109.199.120.60